reede, 30. september 2016

Sentimentaalsed seitsmekümnendad

Kerro kümnendite sarja avapeo „Jälle algab kõik...” korraldasid laudkond Reinud meenutades 70ndate ajastut.
Esialgse traditsiooni kohaselt said klubilised peole registreeruda kohalikku poodi. Peo algul kogunes rahvas kannatlikult fuajees, kus koguti sissepääsutasu ning klubilised said endid jäädvustada koloriitses fotonurgas.

Kell 21.00 avanesid saaliuksed, kus pakuti külalistele kibedat tervitusnapsi, esitati meenutusi puuraamatust ning ühises ringis uuendati liikmete klubi vannet.
Nii nagu sellele ajastule kohane olid saal kaunistatud ohtra krepp-paberiga ning söögilauadki rikkalikult kaetud mitmesuguste piduroogadega. Vaheaegu sisustati traditsiooniliste küsimiste-kostmiste mängudega, kus klubilised pandi proovile Kerro ajaloo teadmistes. 
Taas üle pika aja jäädvustati klubi ühispilt, mille tulemus leiab peatselt endale kodu Käru valla 2017. aasta kalendris „Kerro 40”. Südaööl õnnitleti suviseid sünnipäevalapsi laulu ja punaste nelkidega ning laululehtede saatel kõlas võimsalt Kerro hümn. 
Reinud suutsid luua suurepärase 70ndate atmosfääri. Pidu oli väga stiilne ja ajastule kohane. Kõigele lisas vürtsi kahemehe ansambel “Ah sa RAKS”, mille saatel keerutati hoogsalt jalga kuni hommikutundideni. Kohal oli Diafilmi võttegrupp, kes dokumenteerib käesoleval ja järgneval aastal Kerro pereklubi inimesi, olemust ja tegemisi tõiselufilmis sarjale „Eesti Lood”. Tänaseks päevaks on valminud treiler „Kerro 40”, mis on huvilistele kättesaadav veebiportaal youtube vahendusel. 
Suur aitäh Teile laudkond Reinud selle lõbusalt lustaka ja vinge 70ndate peo eest. Kümnendite sarja jätkavad 26. novemberil laudkond Naabrid ning siis juba meenutame kaheksakümnendaid. 
Kristjan Kivisaar ja Tiia Tuisk