pühapäev, 17. aprill 2011

STIILIVABA STIILIKAS APRILLIS

Seekord päeviku sissekanne kadus täielikult viimase salvestamise käigus, nii et kõike tuli alustada otsast peale.
Alustasin sellest, et peo kuupäeva hõikasime välja juba detsembris - 16. aprill. Jätkasime väikest traditsiooni ansamblinimede osas: meie laudkonna poolt viimati kutsutud olid Mait&Margus ja nüüd täitus Lily kauaaegne soov ja kutsutud sai Ma-Ma (Mati&Margus).
Ettevalmistused algavad suuresti ennustuste tegemisega – kui palju osalisi võib tulla, kas arvestada suurema rahvahulgaga või jääda pigem tagasihoidlikuks. Et ansambel on küllaltki tuntud lisasime naljakuu puhul hoiatuse - „kohtade arv piiratud“. Menüü kokkupanekul näitab praktika, et erilist vahet pole, kas toitlustada 30-40 peolist või 60-70. Koristusfaasis on esimene variant tunduvalt etem. Lõplik arvestus näitas, et kokku tuli rahvast 49.
Töised ettevalmistused meie laudkonna puhul algavad päev enne suure salatiteoga Tiigi talus. Toimub keetmine, koorimine, hakkimine, viilutamine, lõikumine, riivimine, segamine, maitsestamine, rullimine, pakkimine. Alati õnnestub kartulisalat a`la Anne-Ly moodi. Innustust erinevate lõikurite kasutamiseks sai maamessilt Lily ning vaagnail on erikujulised viilud ning roosikujulised kaunistused. Ettevalmistava osa õnnestumisele aitavad kaasa Karolin köögipoolel ning Janelle saalikaunistamisel. 3 potilille, 3 pakki sulgi, 5 m varjukangast, 12 mururohelist võrkkotti, 6 kollast küünlalt ja tibatillukesed tibud ning ruumid saavad teemakohase väljanägemise.
Marge ja tema tiim pakkusid välja idee kutsuda külla Stiilipäeviku „Fokin ja Anu“. Tubli mõttetöö ja organiseerimise tulemusena olid moespetsialistid õigel ajal õiges kohas ning muutmismäng klubiliste hulgas viidi edukalt läbi.
Üllatas, et peolised tulevad kohale väga täpselt ning pigem varem kui hiljem. Nii oli esimene peoline kaugelt enne 9 kohal. Häirib, kui avastatakse soov peole tulla korraldajate jaoks liiga hilja. St. siis kui kohad ja lauad juba paika on pandud ja lauad kaetud. Parasjagu on sebimist piletirahade korjamisel ja eurodega arveldamisel. Väike valearvestus sai tehtud meie poolt ka õhutemperatuuri osas. Ahjutäis puid andis küll päevaks sooja kuid õhtune õhutemperatuur oli pigem külmapoolne.
Ansambel tantsutas ja naerutas rahvast pea kolmeni ning küsimusele rahva rahulolu kohta andis kokkuvõtva hinnangu Vallo – Pole paha. Ansamblipoiste poolt sai klubi kiidusõnade osaliseks, sest taolise traditsiooniga klubi toimimist hindasid nad ainulaadseks.
Koristustiim Annikki, Klaarika, Marge, Tiiu ja Anne-Ly toimetas köögis kraanikausi ääres käbedalt ja nii saime juba varsti ohata kergendatult – TEHTUD.
Kohtume 7. mail NAABRITE peol.




Klubi peremees Elari Hiis kirjutab maikuu vallalahe artiklis „Kerro pidutses stiilivabalt koos madudega“ järgmist: „Et pereklubi selle hooaja kaks viimast pidu ainult kolmenädalase vahega toimusid, on paslik neist ühes loos kirjutada.

Aprillikuu pereklubi stiilivaba kokkusaamise korraldas Reinude laudkond 16 aprillil. Ligi 50 klubilist ootas ees ansambel Ma-Ma ning Fokin koos Anuga. Lihavõttepühadele iseloomulikud lauakaunistused ei paistnud tavapäraselt lookas laudadelt alguses väljagi. Ka saal oli kevadiste värvidega kenasti dekoreeritud. Fokin ja Anu vaatasid peoliste seast välja enim muutmist vajavad persoonid ja lasksid oma fantaasia valla ning kui teiseks vaheajaks muutumisega lõpule saadi, pani tulemus rahva ahhetama. Ma-Ma küttis rahva kuumaks ja seda saali pisut madalast õhutemperatuurist hoolimata. Pidu kestis peaaegu kella kolmeni. Pole paha!- nii hindas pidu Vallo.“


Käru Vallaleht Nr 5 (85) 2011, lk 5