neljapäev, 10. veebruar 2011

Alati5 "Vana pildiraam"

Sedapuhku pakkus vägagi huvitava  teema välja korraldav laudkond. Arvata võib, et kooskäidud aastate jooksul korraldatud pidudest annab noppida põnevaid hetki, mida meenutada ning taaselustada. 
  • Äratundmisrõõmu pakkusid erinevad ruumikujunduselemendid. Eesruumis  sügisene pilt vihmavarjude, sügislehtede ja laudkonnaliikmete  laste kummikutega. Trepikäänakul elemendid oktoobripühade stiilipeolt - seekord küll oli ise vaja kallata üks valge naps ja hapukurki peale hammustada. Jäi küll proovimata, kas pudelis oli originaalne jook. Ning saaliseina kattis ulatuslik ämblikuvõrk koos suuremate ja väiksemate ämblikega. Õhutemperatuur püüti hoida saalis kevad-suvisel tasemel, kuid vaatamata pingutustele mõned pääsukesed siiski kukkusid lennult. Toodi võrdluseks 1940 aastad, kus külm võttis varesed lennult. 
  • Avasõnad  Timolt ning alustuseks jagatakse välja  - (ülla-ülla) - viktoriiniküsimused. Avades ümbrikud selgub siiski, et see oli - NALI. Arvan, et läbi aastate on Antsude pärusmaa olnud viktoriinide läbiviimine. Pakun, et viimasel ajal ka Reinude laudkonnal.  Samas meenub suurejooneline ja täiuslikult läbi viidud Alati5 telemäng (Rooside sõda?)
  • Hoogsalt alustab pillimees ... Suure-Jaanist ning olgu öeldud, et hoogu jätkus kuni peo lõpuni. Avalooks ootuspärane "Vana pildiraam". 
  • Tulemata ei jää Väino-Valduri ja Maie etteasted. Äraütlemata ehedad tegelaskujud ning nende puhul piisab täielikult minimaalsest tekstilisest osast. (Tõnu-Raivo)
  • Korratakse laiapõhjalist ja jõulist püramidaalset etteastet, mida jõuluvanad nii mitmelgi aastal on näha saanud. Sportlike noormeeste valikut laudkonnal jätkub. Ühtne esinemisvorm jätab hea mulje. 
  • "Luikede Järve" etteaste on läbi aastate olnud populaarne Kerro pereklubis, minu teada juba 3. korda. (Reinude laudkonna Reinud; Alati5 Tõnis ja & ning sedapuhku Timo&Ivo)
  • Järgneb episood 2010. aasta Hallowiini peolt - "pronksõduri" kojukutsumisest ning kikilipsustatud ettekandjad toovad lauale kohvi ja pannkoogid maasikamoosiga. Koorepakke jagab soovijatele lüpsinaine Leida. 
  • Kesköine sünnipäevalaul kipub küll veidi venima, aga kõlab mehiselt. Seekord kingitus sünnipäevalastelt klubilistele  ning saali veeretatakse ülisuur kingipakk millest "koorub" välja valge jänes. Sünnipäevalastele kingib jänes Anne väikesed jänkupojad. 
Perenaise-peremehe etteastes tänatakse korraldavat lauda ja antakse infot järgmise peo toimumise aja kohta - 19. märts. Tegijateks Antskäpad. Veel jääb vaadata ilutulestik ja pillimees jätkab hoogsas rütmis. Esitamata ei jää Kerro enamarmastatud rokilugu Tsirkus. 
Mida veel märkida. Kiitus süldimeistri(te)le. Head potikohvi on praegu müügil olevast kohvist vist pea võimatu saada. Kuna külmakraadid on olnud nädala jagu madalad siis võib arvata, et pidu toimub ekstreemtingimustes. Alkoholi manustamine käib täie hooga, millest tundub suurt abi ei ole. 
Ootasin pikemat ajaloolist ülevaadet ja selgitavat infot episoodide ja fragmentide kohta. Neile, kes kas või mõne Alati5 peo vahele on jätnud võis mõnigi asi arusaamatuks jääda.  Ka  korraldajate laua rohkearvulistele külalisliikmetele. 
Kiita tuleb Alati5 puhul organiseerimisoskust rahva kaasamisel peoõhtule. Oli ju Naabritest  kohal 2; Mikud-Mannid 5 (?); Antskäp 9; Reinud  9 ning korraldajad kas 40 ringis?