teisipäev, 2. aprill 2019

KÄRUFF 2019

Märtsi kuu Kerro pidu oli Mikkude-Mannide korraldada.
Peole registreeris end 47, kuid kohale tuli siiski vaid 42 inimest.

Seekord hakkasime oma peo peale mõtlema hästi varakult ja kuupäev (23. märts) sai paika pandud ning ansambel ära tellitud juba eelmise aasta septembris, s.o. pool aasta ette!

Ülejäänud peo ettevalmistus algas veebruari keskel.
Seekord alustasime sellest, et surfasime kõvasti internetis, et leida märksõnu märtsi või kevade kohta, millest annaks midagi arendada. Kui avastasime, et täpselt 23. märts on Oskar Lutsu surma-aastapäev, siis seostus see kohe ka Tootsi lugude ja filmiga „Kevade“, mis esilinastus täpselt 50 aastat tagasi!
Meie märksõnadeks saidki: märts, kevad, „Kevade“. Sealt arenes edasi juba mõte filmifestivali korraldamiseks. Igal aastal toimub erinevaid filmifestivale aina enam ja see mõte – Käru filmifestival ehk KÄRUFF – meeldis kõigile.

Suures plaanis oli meil siis seega filmiteema paigas. Algas peenhäälestus. Saime veel laudkonnaga mitu korda enne pidu kokku, et üksikasjad läbi arutada ja ülesanded ära jagada. Otsustasime seekord, et jäljendame ka ise tegelasi Tootsi lugudest.

Saali kaunistuseks kasutasime suures osas esimesi kevadlilli – lumikellukesi, mis kaunistasid nn. viimast lumehange, seinu ja laudu. Seinale sai tehtud ka suur säravkollane päike. Veel panime seintele rippuma vanu filmilinte ja fotoaparaate. Lakke riputasime hiiglasliku Tootsi punase maakera!

Pildistamise nurga tegime alla korrusele, kus oli maas punane vaip ja taustaks KÄRUFF logodega fotosein.



Külaliste saabudes tervitasid neid uksel Toots, Kiir, Tõnisson ja Lible. Taustaks kostus Eesti filmimuusika.




Ka toidulaual pakutava seostasime „Kevade“ filmiajastuga: pakkusime keedetud kartuleid (külaliste heaolule mõeldes küll kooritult!) koos heeringa ja kodujuustukastmega. Samuti oli valikus traditsiooniline isetehtud kartulisalat ja mõned suupisted. Morsikannudele kleepisime sildid „Lati Pac“, kus oligi sees õige magus kraam. Kohvi kõrvale pakkusime saia erinevate koduste moosidega. See viimane tundus peolistele eriti hästi meeldivat!



Tantsuks mängis meile Ergo Pärnust. Oli väga tore, et oma lauludes muutis ta tihti originaalsõnu vastavaks meie pereklubi ja Käruga. Esimene tantsuplokk algas Teele-Tootsi polkaga, kus nad mürinaga Köstrile otsa jooksid. Seejärel viis Köster ise juba Teele tantsuplatsile.





Kuna märts on ka teatrikuu, siis esimeseks tantsu vaheajaks olid külla kutsutud Tartu Ülikooli üliõpilased Jasper ja Hendrik Teadusbussist (liikuv teaduslabor), kes tegid teadusteatrit. Nad näitasid meile mitmeid väga põnevaid katseid ja eksperimente. Oli nii pauku, tossu kui tuld!


Teisel tantsu vaheajal oli viktoriin. Küsimusteks oli nii piktogrammide kui ka muusikakatkendite järgi Eesti filmide ära arvamine. Põnevust tekitas just see piktogrammide osa!





Kolmandaks vaheajaks pidid aga kõik laudkonnad ise lavastama väikese katkendi mõnest filmist, mille nad varem loosiga olid endile tõmmanud. Valikus olid „Viimne reliikvia“, „Siin me oleme“, „Nukitsamees“, „Tõde ja õigus“. Et neil seda lihtsam teha oleks, siis olime valmis pannud ka kotid rekvisiitidega.




Ja oligi aeg käes õnnitleda veebruari ja märtsi kuu sünnipäevalapsi. Igaüks sai sel puhul Tootsilt kingituseks ilusa punase „maakera“.

Ja edasi tantsisime Ergo hoogsate lugude saatel kuni peo lõpuni!










kirja pani Mikkudest-Mannidest 

Ester