reede, 3. detsember 2010

Jõuluõhtu "Kroon läheb - KERRO jääb"

Kui laupäeva õhtul esimesed pidulised saabuma hakkasid, oli kell napilt pealt kaheksa. Kaugemalt otsa mehed peavadki varem tulema, et kohal olla täpselt. Õnneks Padaoru kaudu keegi ei pidanud tulema ning pärast väikest sebimist sai õhtu alata 5 minutit plaanitust varem. Alustuseks nimetati laudkond Reinude poolt aprillipeo kuupäev  - 16. aprill. Särisevad verivorstid, mis küll kõik ei tahtnud üheaegselt särada, toodi lauda ja sujuvalt pidas tervituskõnet euroehtes kuusepuu juures õhtujuht Kuldar. Arvamusavaldusteks ning ettepanekute tegemiseks klubi töö parendamiseks lasti ringlema küsitlusleht. (klubiliikmed 2 laudkonnast pidasid ebasoovitavaks sibula kasutamist)
Etteastes "Vaatan kuulujuttu" sai elavandipesijast äraarvamata tegelane. Mängu aktiivsema poole esindajad (Angela, Tarmo, Kalvi, Inge, Veiko) said köögipoolel täielikus teadmatuses oma järge oodates kuulata nii haudvaikust kui nakatavat naeru. (Mälusopist kerkis esile närvesööv sõnamäng "osta elevant ära") Võistkonnad "9" ja "12" liigutasid pesunööril "raha" ja tassisid raharulle; reaktsiooni kiirustesti läbisid pika harjutamise tulemusena üksikud (katsejänesteks küll ainult tugevama poole esindajad). Enne südaööd leidis meie juurde tee jõuluvana. Päkapikkude ametikohad on küll Lapimaal koondatud, kuid  koheselt tuli häid pakkumisi klubiliste poolt. Etteantud fraase järgides esineti laudkonniti ja lunastati kingipakid. Kahjuks jäi sel aastal jõuluvanal nägemata Alati5 püramidaalne etteaste. Kui pakid jagatud (peaaegu täpselt, ainult ühe miinusega) oli aeg sünnipäevalaulu laulda, mis ansambli toel kõlas mehiselt ning aeg perenaise-peremehe kõneminutiks. Tseremoniaalse hääletuse tulemusena langetati otsused osamaksu, aastamaksu ning peo alustamise kellaaegade suhtes, teiste punktide suhtes jäi küsitlusleht avatuks. 
Mündiässa tiitliga krooniti Ott. Lühiviktoriinis raha ajaloost said teadlikumad klubilised eurokalkulaatoreid ja peaauhinnana hõigati välja reis Pariisi (küll oma kulu ja kirjadega). Jõululoosi  kastist tõmmati oskuslikult välja võitjaid: Anne Nurk, Ennu Nurk - (elukindlustuspakett ja peojärgse päeva pakett);  Anne Vahter (raamistatud mündipakett) ning peaauhind - VikingLine`ga Helsingisse pilet kahele - Agnes. Spontaanselt lisas Tõnu (Alati5) loosi veel käibiva 100-kroonise ja oh üllatust - loosikastist tõmbas ta välja oma lauanaabri Kaire. (Kui keegi arvab, et see oli kokkumäng, siis võin kinnitada, et kõik oli õige)
Ansamblilt Mait&Margus ei jäänud mängimata tsirkuse lugu, mis on peaaegu saanud hea peo mõõdupuuks. 
Lõpetuseks tänusõnad korraldajaile ja abilistele -  Timo ja Tiigi talu lumesahk päästis varustusmeeskonna kriitilisel ajahetkel lumevangist, ka plats piduliste autodele rahvamaja ees sai lahti aetud; Tiiu - jõululoosi peaauhind; kuusepuu võrgutas ja tassis kohale Vaido; Karolini osavad näpukesed valmistasid imelised piparkoogikuused, kõige värskemad liikmed andsid oma panuse eeltöödel (Annikki) ja koristustöödel nõudepesus (Klaarika, Marge). Klubilised hindasid ilmselt koristustööde raskust ning loovutasid meile lohutuseks mõned kingipakid. Aitäh! (tegelikult ennatlik tänu, sest unustajad on endast märku andnud)
Kui mõned nimed piltidel või pildiallkirjades on ebatäpsed (või puudu),  palun lisage täpsustusi. Edaspidi saavad veebialbumit sirvida klubikad ja külalisliikmed, kellel on toimivad e-meilid.